FAVV waarschuwt voor onveilige supplementen op het internet

15 november 2023 in

Als je voedingssupplementen online wil kopen, moet je voorzichtig zijn. Niet alle voedingssupplementen die op het internet worden aangeboden, zijn veilig of betrouwbaar. Het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV) , dat samen met de douane postpakketten controleert, heeft vastgesteld dat 1 op 2 voedingssupplementen niet voldoen aan de wettelijke normen . Ze kunnen stoffen bevatten die schadelijk kunnen zijn voor jouw gezondheid en mogen volgens de wet niet in voedingssupplementen zitten.

Bij ProWell bieden wij enkel door het FAVV goedgekeurde voedingssupplementen aan, daarom vinden wij het belangrijk om je te informeren over hoe je betrouwbare voedingssupplementen kan herkennen.


Hieronder vind je enkele tips:

  • Kijk steeds na of er een NUT-nummer vermeld staat op de verpakking. Dit ziet eruit als NUT/AS162/597 of NUT/PL162/597 naargelang het voedingssupplement niet alleen nutriënten (NUT = vitaminen/mineralen) maar ook planten (PL) of andere stoffen (AS) bevat.
  • Let op de claims die het product maakt. Als het product belooft dat je snel zal afvallen, spieren zal kweken of ziektes kan genezen, dan is dat waarschijnlijk te mooi om waar te zijn. Medische claims zijn verboden voor voedingssupplementen.
  • Wees extra voorzichtig rond Black Friday. Sommige verkopers kunnen misbruik maken van de koopjesdag om je onveilige of valse producten te verkopen.

Tevens behaalde ProWell eerder dit jaar opnieuw een uitstekend inspectieresultaat na controle door het FAVV! 


Deel DIT ARTIKEL
ARCHIEVEN