Op weg naar een slimmere gezondheidszorg!

26 juli 2021 in

Het aantal apps voor gezondheids-, fitness- en dieetdoeleinden die je kunt gebruiken op je smartphone is de voorbije jaren exponentieel gestegen. Het gebruik van draagbare technologie is in de afgelopen vier jaar meer dan verdrievoudigd. Wearables -begonnen als handige gadgets om je te vertellen hoeveel stappen je op een dag zet en hoeveel calorieën je verbrandt- worden tegenwoordig niet alleen meer gebruikt door consumenten, maar ook steeds vaker aangeraden door artsen.

Zeker sinds de start van de Covid-19-pandemie staan meer en meer artsen open voor virtuele gezondheidszorg en/of zijn ze van plan om in de nabije toekomst te investeren in nieuwe digitale technologieën. Op die manier zullen straks niet alleen doktersconsultaties van achter je laptop of tablet mogelijk zijn, maar zullen ook allerlei wearables en toestellen die het mogelijk maken om klinische gegevens van de patiënt door te sturen (hartslag, bloeddruk etc.) gemeengoed worden. Tegenwoordig zien we steeds meer slimme apparaten, die de gegevens niet enkel meer verzamelen en doorsturen, maar ook analyseren. Dit heeft voordelen voor zowel de patiënt als de arts: frequentere en betere controle, gebruiksgemak, efficiëntie, tijdwinst.

Bij Pro Well zijn we er fier op dat we voor ons BMI27+® programma werken met onze Pro Well Lifestyle app voor al onze klanten. Via de Pro Well Lifestyle app kunnen we onze klanten persoonlijk coachen bij hun eetplan en beweegprogramma, kunnen wij én de klant de dagelijkse voedselinname, lichaamsactiviteit, gewicht en andere gezondheidsparameters monitoren en desgewenst bijsturen.

Daarnaast biedt de app een community die ondersteunt en aanmoedigt en een mogelijkheid om digitaal een afspraak te maken met een van onze Pro Well Food Coaches en/of beweegcoaches.

           
Deel DIT ARTIKEL
ARCHIEVEN