Bpost bezorgt elk pakje in België CO₂-neutraal

26 juni 2022 in

ProWell is niet alleen bezorgd over jouw gezondheid, maar ook over de gezondheid van onze planeet en een aantrekkelijke leefomgeving. Daarom zijn we bijzonder verheugd dat wij voor de verzending van onze producten samenwerken met Bpost, dat sinds 1 juni alle pakjes in België levert zonder dat dit een impact heeft op het klimaat.


Bpost probeert al langer bij het vervoer van pakjes de uitstoot van CO₂ zo laag mogelijk te houden, maar compenseert nu ook de uitstoot die het nog niet kan vermijden via steun aan het Gold Standard-gecertificeerd Ghana Cookstove Project, een initiatief dat de levensstandaard van Ghanezen verbetert en hun bossen beschermt.


Bpost houdt e-commerce groen op verschillende manieren:

  • De uitstoot van CO2 wordt tegen het einde van 2022 door Bpost voor 100% gecompenseerd.
  • Tegen eind 2022 zal Bpost meer dan 1000 nieuwe elektrische bestelwagens aanschaffen. Het doel is om tegen 2030 volledig elektrisch te leveren.
  • Bpost maakt gebruik van pakjesautomaten, cargofietsen, innovatieve pakjesbussen, herbruikbare verpakkingen en andere milieuvriendelijke initiatieven.
  • In alle grote steden komen er tegen 2025 eco-zones voor de uitreiking van post en pakjes. Bpost beschikt nu al over het grootste netwerk van afhaalpunten in België. In de grote steden vind je zo’n afhaalpunt op max 400 meter van je deur, in kleinere steden op max 1,2 km. Zo kan iedereen z’n pakjes te voet of met de fiets ophalen.

Op die manier kan ook jij de CO₂-uitstoot helpen verminderen… en het helpt je om meer te bewegen!


Naar een groenere e-commerce voor een betere planeet

Deel DIT ARTIKEL
Labels
ARCHIEVEN