ProWell Lifestyle app

Waarom het gebruik van een lifestyle-app betere resultaten oplevert


De laatste decennia hebben we een explosie gezien aan technologische vernieuwingen die een belangrijke rol kunnen spelen in de gezondheidszorg. Een aantal van die technologieën focust op de aanpak van zwaarlijvigheid en helpt je je gewicht onder controle te houden. Uit onderzoek blijkt dat het gebruik van lifestyle-apps -vooral mobiele apps gebruikt met de smartphone- je motivatie en doorzettingsvermogen om het lifestyleprogramma te blijven volgen makkelijker maakt, zodat je gewichtsverlies verbetert. Ook na bariatrische chirurgie kan het gebruik van een mobiele app het gewichtsverlies vergroten.

Lifestyle apps, zoals de ProWell Lifestyle app, worden gebruikt om je dagelijkse voedingsinname, lichaamsbeweging en gewicht te monitoren. Ofwel monitor je deze drie parameters tegelijkertijd, ofwel wissel je het bijhouden van je gewicht af met het monitoren van je voedselinname en lichaamsbeweging. Op die manier leg je in een bepaalde tijdsperiode de focus telkens op één van de drie parameters.


Dagelijkse voedingsinname noteren: app werkt beter dan klassieke eetdagboek

Het registreren van je dagelijkse voedingsinname is en blijft een van de meest effectieve stappen om af te vallen. Laten we eerlijk zijn: voor veel mensen is het confronterend om alles wat ze in hun mond stoppen, te noteren. Tijdrovend is dit helemaal niet: het vraagt slechts 15 minuten per dag om je voedingsinname in te voeren via een app (al kan het in het begin iets langer duren, omdat je het niet gewend bent om met een app te werken). Uit onderzoek blijkt dat de meerderheid van de mensen het monitoren van hun voedingsinname via een mobiele app ook veel makkelijker volhouden dan via het klassieke ‘eetdagboek’.

Slimme weegschaal koppelen aan lifestyle-app

Het wekelijks registreren van je gewicht blijkt eveneens een effectieve methode om af te vallen: jezelf wekelijks wegen zorgt ervoor dat je je mentaal beter voelt, je lichaam makkelijker aanvaart en minder depressieve gevoelens hebt. In de zoektocht naar de optimale manier om je gewicht op een objectieve manier te registreren, blijken weegschalen die automatisch gekoppeld zijn (via bluetooth of wifi) met een lifestyle-app de beste keuze.

De positieve invloed van beweging tracken

Het objectief monitoren van fysieke activiteit aan de hand van apps en ‘activiteitstrackers’ is momenteel alomtegenwoordig. Ook dit blijkt een positieve invloed te hebben: het registeren van je beweging verhoogt het dagelijks aantal stappen, het totaal volume aan fysieke activiteit (lichaamsbeweging en sport) aan matige of hoge intensiteit en je dagelijks energieverbruik.


Is persoonlijke begeleiding dan niet meer nodig?

De bovenstaande positieve effecten van het bijhouden van je gewicht, voedingsinname en beweging zijn bewezen op relatief korte termijn (minder dan 6 maanden), maar om op lange termijn succes te blijven hebben, blijft persoonlijk contact met gezondheidsprofessionals aangewezen. Dat weten we bij ProWell en daarom kijken onze ProWell Food Coaches (BMI27+ programma) en beweegcoaches (e-XL Fit) mee over je schouder (uiteraard GDPR-proof!) en geven ze je dat extra duwtje in de rug als je er nood aan hebt!


Onze ProWell Lifestyle app: een onmisbaar hulpmiddel

De ProWell Lifestyle app zorgt voor optimale coaching en follow-up en geeft je motivatie een boost. Het is een geweldig hulpmiddel dat je begeleidt en motiveert om voldoende te bewegen en op een gezonde manier te blijven eten. Deze app biedt je tal van mogelijkheden en is een onmisbaar hulpmiddel om zowel je bewegingsprogramma als je voedingsplan in goede banen te leiden en te monitoren. Hij maakt alles makkelijker en overzichtelijker. De app is specifiek ontworpen voor iedereen die start met gezonde voedingsgewoonten en een bewegingsplan. Je houdt zelf je voeding, beweging, gewicht en tal van andere parameters bij en je krijgt via de community nuttige tips en tricks.

Koppelingen

Om de ProWell Lifestyle app optimaal te gebruiken, koppel je de app op je smartphone met een activity tracker en onze intelligente weegschaal. Zo worden zowel je beweging als je gewicht, lichaamssamenstelling en BMI automatisch geregistreerd.


De ProWell Lifestyle app is compatibel met bijna elke activiteitstracker

De ProWell Lifestyle app kan gekoppeld worden met de meeste activiteitstrackers via de Apple Health of de Google Fit apps indien ze hiermee compatibel zijn (dit kan je steeds nagaan bij de specificaties van de tracker).
Connectie met FitBit: https://support.virtuagym.com/s/article/Hoe-Kan-Ik-Virtuagym-Koppelen-Met-De-Fitbit?language=nl_NL
Connectie met Apple Gezondheid en Google Fit: https://support.virtuagym.com/s/article/Hoe-Koppel-Ik-Apple-Health-En-Google-Fit-Met-Virtuagym?language=nl_NL

Aanbevolen producten

Uw Dynamic Snippet wordt hier weergegeven ... Dit bericht wordt weergegeven omdat u niet zowel een filter als een sjabloon hebt opgegeven om te gebruiken.